Wie zit er achter EigenWeg Coaching

& Referenties

Eigen weg vinden…

Je eigen weg vinden, ik heb dat best moeilijk gevonden. Vooral ook omdat ik niet precies wist wat ik wilde en belangrijk vond. Ik was liever bezig met de behoeften van andere mensen dan met die van mijzelf. Je kunt wel zeggen dat ik een pleaser was. Ook op carrière gebied voelde ik me niet op mijn plek, ik had geen idee wat ik nu met mijn studie Sociale Psychologie wilde. Ik ging onderzoeken wat wel voor mij werkte. Ik ontdekte mijn voorliefde voor persoonlijke ontwikkeling, ben een paar keer alleen op reis gegaan en volgde een aantal ‘spiritueelachtige’ cursussen.

De opleiding tot Holistisch Coach was een verademing. Hierin kwam alles samen wat ik waanzinnig interessant vond. Ademhalingstechnieken, NLP, voedingsleer, massage, je onderbewuste, de verbinding tussen lichaam en geest en natuurlijk veel coachingstechnieken. Het besef dat ik hier mijn werk van kon maken en anderen kon helpen was geweldig. Ik hoefde helemaal niet de gebaande paden te lopen en aan verwachtingen voldoen, ik kon gewoon mijn eigen weg inslaan.

 

Oprichting EigenWeg Coaching

Het oprichten van EigenWeg Coaching heeft nog best lang geduurd. Ik kwam mezelf tegen. Want als ik zelf coach wilde zijn, moest ik dan niet perfect in balans zijn? Was ik wel goed genoeg en zat er wel iemand op me te wachten? Het was nodig om eerst door alle twijfels heen te gaan en echt mijn eigen draai vinden. Zodat ik nu ben waar ik wil zijn. Juist omdat ik zo goed snap hoe lastig het kan zijn je eigen weg te gaan, kan ik anderen hierbij helpen. Met mijn nuchtere houding wil ik graag een brug slaan tussen spiritualiteit en het gewone dagelijkse leven. Ik heb een nuchtere kijk op het spirituele en heb als doel het op een praktische manier en met humor minder zweverig te maken. Lekker licht en luchtig.

 

Mijn droom

Mijn droom is dat veel meer twintigers en dertigers blij zijn met zichzelf. Ik wil ze laten ervaren hoe fijn het is om je eigen weg te gaan. Hoe heerlijk het is om ruimte voor jezelf te maken in je eigen leven. Echt naar jezelf te luisteren op goede en op slechte dagen. Je merkt dat je leven dan echt een stuk vrijer en blijer voelt. Ik heb er lang over gedaan om hier te komen, maar daardoor heb ik wel de tools en kennis in handen waardoor ik dit proces voor anderen een heel stuk kan versnellen. Ik geloof er in dat wanneer we allemaal wat aardiger en begripvoller naar onszelf zijn, dit op onze omgeving uitstraalt en het uiteindelijk de wereld een beetje mooier maakt.

 

Volg me op mijn socials!

Voor inspiratie, oefeningen en nieuwtjes

Opleidingen, cursussen en workshops

Sociale psychologie – Rijksuniversiteit Groningen

Holistisch Coachen – Academie voor Holistisch Coachen

Ademcoaching – Herleva

Breathwork Biohacker – Kasper van der Meulen

Intuïtieve ontwikkeling 1 en 2 – Centrum voor Leven en Intuïtie Utrecht

Werken met je intuïtie – Janneke Leber

Quantum Light Breath Meditation 1 en 2 – Praktijk Camelia

Reiki en Shamballa healing – Centrum Merlijn

Verschillende workshops gericht op: Meditatie, Strategisch coachen, Positieve mindset, Flow&Loslaten

Ondernemingen

De Stoelmasseur – stoelmassages op locatie de-stoelmasseur.nl   (apr 2013 – heden)

EigenWeg Coaching (jul 2017 – heden)

EigenWeg Online trainingen – https://training.eigenwegcoaching.nl/

Inspiratief (maatschap) – Diensten voor vitale groei (vitaliteitsworkshops apr 2015 – jul 2017)

 

EigenWeg Coaching doet haar naam eer aan. Het helpt mij ontzettend om samen met Esther te reflecteren. Als coach zet Esther mij echt aan het denken waar ik heen wil.

Onlangs ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Een lang gekoesterde droom, tegelijkertijd ook best wel spannend om die droom waar te gaan maken. En een moment waarop ik echt op mezelf ben aangewezen. Wat wil ik? Hoe vind ik de juiste balans tussen werk en vrije tijd? Waar word ik blij van? En wat weerhoud mij van het waarmaken van deze droom?

Ik ervaar de gesprekken met Esther als een cadeautje aan mijzelf. Waar ik vaak heel veel hooi op mijn vork neem en mijn agenda overvol plan, is een coaching met Esther echt rust. We praten over dingen die op dat moment spelen, ik vertrek altijd met hernieuwde energie en weet: ik zit op de goede weg. De reflecties achteraf zijn zeer leerzaam, tegelijkertijd bijna een dagboekje. De ademhalingsoefeningen werken heel goed voor mij.

Francis Meijners

met Francis - Vergroot je zichtbaarheid

Esther is een betrokken coach, waarbij je echt voelt dat je begrepen wordt. Ze loopt een stukje met je mee om je te begeleiden naar een bewuster leven. Zodat je weer echt kan voelen welke richting je op wilt gaan. Ze is gedreven en maakt gebruik van ademhalingstechnieken en visualisaties, zodat je inzicht krijgt in onbewuste patronen. Met haar enthousiasme inspireert ze je om je patronen te doorbreken en meer uit jezelf te halen. Vooral empathisch, maar ze kan ook confronterend zijn door je een spiegel voor te houden.

Claudia van Velde

Coaching van Esther: Ik voelde me meteen op mijn gemak. Ze is down to earth en tegelijk open-minded, een fijne combinatie. Met haar verfrissende kijk op dingen heeft ze mij geholpen zelf ook anders naar dingen te gaan kijken. Ik heb haar ervaren als doortastend, we kwamen al snel bij de kern van de dingen. Zowel haar rust als humor hebben mij geholpen te relativeren en mijn eigen aandeel in dingen op een ontspannen manier te herkennen en om te buigen. Voor iedereen die het gevoel heeft vast te lopen en een professionele coach zoekt met een warm hart, of gewoon wat vitamine positief nodig heeft, kan ik Esther van harte aanbevelen!

Christiane Hora Siccama