Ademcoaching & ademwerk

 

 

Wil je optimaal leren ademhalen?

Wil je technieken leren die je helpen ontspannen, beter te slapen, focussen en die je fitter laten voelen? Dit kun je heel gemakkelijk leren vanuit huis! Ik heb een training ontwikkeld waarin je stap voor stap leert hoe jouw ademhaling werkt en hoe je deze kunt optimaliseren.

Waarom ademcoaching?

Onze ademhaling is de krachtigste hulpbron die we in huis hebben. Je kunt er altijd op terug vallen om je te kalmeren, spanningen los te laten of juist voor meer energie. Door je adem bewust in te zetten help je jezelf naar een fitter en meer gebalanceerd leven. Een optimale ademhaling is goed voor je algehele gezondheid. Je ademhaling is de link tussen lichaam en geest. Het helpt je om meer bewust in contact te staan met jezelf. Je leert sneller herkennen wat je echt wilt en waar je behoefte aan hebt. Zodat je beter je grenzen kunt bewaken. Ook maak je ruimte voor je gevoelens en emoties en leer je hierin te ontspannen.  Adem je vrij en ontspannen dan sta je ook zo in het leven. Want zoals je ademt, leef je. En zoals je leeft, zo adem je.

 

Maak optimaal gebruik van je ademhaling

Veel mensen ademen beperkt; 90% van de mensen gebruikt maar 30% van zijn/haar ademcapaciteit. De meesten van ons ademen dus niet helemaal vrij en ontspannen. Dat komt doordat we door de jaren heen spanning, pijn en onderdrukte emoties (onbewust) vast zetten in ons lijf. Door niet echt te voelen wat er in ons leeft, te weinig ontspanning en alsmaar doorgaan. Vaak willen we liever ongemakkelijke gevoelens en emoties uit de weg gaan. Dit brengt bepaalde onbewuste spierspanningen met zich mee. Die gespannen spieren in je romp beperken de ruimte waarin de adem zich vrij kan bewegen. Daar waar de adem niet kan komen is het afgesloten en blokkeert je natuurlijke stroom aan (levens) energie. 

beperkende-overtuigingen
beperkende-overtuigingen

Wat brengt ademwerk jou?

Je voelt je energiek

Je staat zelfverzekerd in het leven

Je kunt dieper ontspannen en beter slapen

Je staat weer meer in contact met jezelf en je eigen kracht.

Je kunt weer meer in vertrouwen en flow leven

Je ruimt beperkende overtuigingen en vast zittende emoties op

Verbonden ademen

Een hele speciale ademhalingsmethode is de verbonden ademhaling. Spanningen en blokkades laat je hiermee los en je ervaart na afloop een enorme ontspanning. Je ademt gecontroleerd vol en diep in en uit, zonder pauze tussen de in- en uitademing. Zo heb je een constante stroom aan adem en breng je veel zuurstof en energie in je lijf. Je kunt het zien als een grote schoonmaak in de vorm van een ademmeditatie.  In een verbonden ademsessie help ik je om weer terug te keren naar een open, volledige en ontspannen ademhaling.  Je opent zo de delen in je romp die afgesloten zijn. De emoties die daar vastzitten komen omhoog en kun je verwerken. Dankzij je adem heel je de delen in jou die liefde en aandacht nodig hebben. Onbewuste negatieve overtuigingen die je niet meer nodig hebt kun je loslaten. Je krijgt weer een stevige verbinding met jezelf. Het gebeurt regelmatig dat je tijdens een diepgaande ademsessie mooie inzichten over jezelf en je patronen krijgt. Het mooie aan de verbonden ademhaling is dat het voorbij gaat aan het denken, je hoeft er geen woorden aan te geven. Je komt gelijk tot de kern zonder eindeloze analyses en praatsessies. Meer weten? Lees mijn blog.

Ervaar het zelf!

Ademcirkel Eemnes

 

De mooiste manier om de ongelofelijke kracht van je adem te ervaren, is door deel te nemen aan een ademcirkel.

Hierbij doen we in een kleine groep van maximaal 6 personen een verbonden ademsessie.

Klik hieronder om gelijk een ticket te kopen voor een van de ademcirkels in Eemnes. Klik hier voor meer informatie

Binnenkort: Ademcirkel Rotterdam

 

De mooiste manier om de ongelofelijke kracht van je adem te ervaren, is door deel te nemen aan een ademcirkel. Vanaf november zal ik ook ademcirkels in Rotterdam gaan geven.

Binnenkort meer nieuws

1 op 1 sessie

– Merk je dat je gespannen en hoog ademt?

– Heb je veel spanning in je lijf?

– Loop je steeds tegen dezelfde dingen aan en wil je dit doorbreken?

– Wil je je zekerder voelen of jezélf beter voelen?

Het maakt niet uit of je klachten met ademhaling te maken hebben of niet. In een 1 op 1 sessie komen we dankzij de adem snel tot de kern van het probleem. In de sessies kom je weer dichter bij je gevoel, kun je helen en met hernieuwde energie en inzichten weer verder.

 

Ademcoaching bij stress en burn-out

Als je rustig en kalm ademt, geef je hiermee je lichaam een seintje dat alles ok is. Het kan ontspannen. Dat is wat je wil, zeker bij stress. Want door drukte en steeds malende gedachten, staat je lichaam steeds ‘aan’ in de actie stand. Hoe meer je je lichaam kunt ontspannen, hoe minder vat stress op je heeft. Je komt weer in balans. Dan is het ook weer makkelijker om positief te denken en de dingen te accepteren zoals ze zijn.

Door hier bewust mee te oefenen, verander je je onbewuste adempatroon en kom je lekkerder in je lijf te zitten. De signalen van je lichaam leer je beter herkennen, zodat je ook je grenzen beter kunt aangeven. Je krijgt je energie weer terug en staat krachtiger in contact met jezelf. Vol vertrouwen weet je weer precies wat je nodig hebt. 

Volg me op mijn socials!

Voor inspiratie, oefeningen en nieuwtjes