Ademcoaching & verbonden ademhalen

 

Waarom ademcoaching?

Onze ademhaling is de krachtigste hulpbron die we in huis hebben. Je kunt er altijd op terug vallen om je te kalmeren, spanningen los te laten of juist voor meer energie. Door je adem bewust in te zetten help je jezelf naar een fitter en meer gebalanceerd leven. Een optimale ademhaling is goed voor je algehele gezondheid. Je ademhaling is de link tussen lichaam en geest. Het helpt je om meer bewust in contact te staan met jezelf. Je leert sneller herkennen wat je echt wilt en waar je behoefte aan hebt. Zodat je beter je grenzen kunt bewaken. Ook maak je ruimte voor je gevoelens en emoties en leer je hierin te ontspannen.  Adem je vrij en ontspannen dan sta je ook zo in het leven. Want zoals je ademt, leef je. En zoals je leeft, zo adem je.

 

Veel mensen ademen beperkt

Maar 90% van de mensen gebruikt maar 30% van zijn/haar ademcapaciteit. De meesten van ons ademen dus niet helemaal vrij en ontspannen.

Dat komt doordat we door de jaren heen spanning, pijn en onderdrukte emoties (onbewust) vast zetten in ons lijf. Door niet echt te voelen wat er in ons leeft, te weinig ontspanning en alsmaar doorgaan. Vaak willen we liever ongemakkelijke gevoelens en emoties uit de weg gaan. Dit brengt bepaalde onbewuste spierspanningen met zich mee. Die gespannen spieren in je romp beperken de ruimte waarin de adem zich vrij kan bewegen. Daar waar de adem niet kan komen is het afgesloten en blokkeert je natuurlijke stroom aan (levens) energie. Je staat minder in contact met jezelf en je eigen kracht. Daardoor leef je minder in vertrouwen en flow. En kun je blijven hangen in oude gewoontes en beperkende gedachten.

Wat brengt verbonden ademen jou?

Door gecontroleerd veel en diep te ademen, komt er veel zuurstof en energie in je lijf. Het werkt als een grote schoonmaak in de vorm van een ademmeditatie. Spanningen en blokkades kun je loslaten en je ervaart na afloop een enorme ontspanning. In een verbonden ademsessie help ik je om weer terug te keren naar een open, volledige en ontspannen ademhaling. Zodat je adem in alle delen van je romp vrij kan stromen. Met je adem open je de delen die afgesloten zijn. De emoties die daar vastzitten kun je verwerken en integreren. Dankzij je adem heel je de delen in jou die liefde en aandacht nodig hebben. Onbewuste negatieve overtuigingen die je niet meer dienen kun je loslaten. Je krijgt weer een stevige verbinding met jezelf. Het gebeurt regelmatig dat je tijdens een diepgaande ademsessie mooie inzichten over jezelf en je patronen krijgt. Ruimte in je ademhaling betekent ruimte in je hoofd en in je leven. Het is echt de moeite waard een persoonlijke sessie verbonden ademen of een van mijn ademcirkels te ervaren.

 

Wat levert het op:

– Energiek en zelfverzekerd in het leven staan

– Dieper ontspannen en beter slapen

– Sterker contact met je intuïtie en innerlijke kracht

– Loslaten van oude patronen en vastzittende emoties

Wil je mee doen met een ademcirkel?

Klik hier om gelijk een ticket te kopen voor een van de ademcirkels in Eemnes

En klik hier voor de Facebook aankondiging

Het mooie aan de verbonden ademhaling is dat het voorbij gaat aan het denken, je hoeft er geen woorden aan te geven. Je komt gelijk tot de kern zonder eindeloze analyses en praatsessies.

 

Wil je optimaal leren ademhalen?

Wil je technieken leren die je helpen ontspannen, beter te slapen, focussen en die je fitter laten voelen? Dit kun je heel gemakkelijk leren vanuit huis! Ik heb een training ontwikkeld waarin je stap voor stap leert hoe jouw ademhaling werkt en hoe je deze kunt optimaliseren. Klik hier om een kijkje te nemen.

Maar je kunt natuurlijk ook een afspraak maken als je liever persoonlijk begeleid wordt hierin.

 

 

Ademcoaching bij stress en burn-out

Als je rustig en kalm ademt, geef je hiermee je lichaam een seintje dat alles ok is. Het kan ontspannen. Dat is wat je wil, zeker bij stress. Want door drukte en steeds malende gedachten, staat je lichaam steeds ‘aan’ in de actie stand. Hoe meer je je lichaam kunt ontspannen, hoe minder vat stress op je heeft. Je komt weer in balans. Dan is het ook weer makkelijker om positief te denken en de dingen te accepteren zoals ze zijn.

Door hier bewust mee te oefenen, verander je je onbewuste adempatroon en kom je lekkerder in je lijf te zitten. De signalen van je lichaam leer je beter herkennen, zodat je ook je grenzen beter kunt aangeven. Je krijgt je energie weer terug en staat krachtiger in contact met jezelf. Vol vertrouwen weet je weer precies wat je nodig hebt. Je kunt een gratis kennismakingsgesprek aanvragen of neem een kijkje op mijn trainingswebsite.

Volg me op mijn socials!

Voor inspiratie, oefeningen en nieuwtjes